Bodový systém

Bodový systém

Možnost sledovat svůj vývoj ve výuce angličtiny a posoudit svůj pokrok s ostatními uživateli

Motivace

Když už jste se rozhodli udělat něco se svou angličtinou a začali jste se učit, číst si naší gramatiku a zkoušet si testy, možná máte dokonce na ledničce přilepený náš seznam nepravidelných sloves, udělali jste první velký krok k tomu, abyste něco nového dokázali. Postupem času ale motivace opadá - to je ten hlavní důvod, proč málokdo umí anglicky. Není těžké se něco naučit pokud jsme nuceni okolnostmi - musíte se přestěhovat do Británie, v práci vás přesunou do americké sekce, najdete si partnera z cizí země aj. To umění je naučit se i když nemusím. Proč? Až se jednou naskytne Vaše šance, možná už nebude čas se učit - prostě příjde šéf a řekne "Petr dal výpověď. Potřebuji člověka na komunikaci s klienty v USA. Bude mít dvojnásobný plat, ale musí začít dnes." A tak chytří už vědí a připravují se včas.

Abychom neztratili motivaci stanovujeme si menší cíle, které nás provázejí po cestě. Například: Chci se do konce měsíce naučit všechny měsíce, dny v týdnu a hodiny. Nebo: Konečně zkusím pochopit předpřítomný čas. Či: Naučím se všechna nepravidelná slovesa. 

Časem je však těžší a těžší si stanovovat cíle, které nás zajímají a které se dají snadno ověřit. (Co znamená se naučit něco? Že si to pamatuji jeden den, nebo že už v tom nikdy v životě neudělám chybu?). Aby nás postup vpřed bavil musíme ho vidět.

Bodový systém

Proto jsme připravili jednoduchý bodový systém, který Vám uděluje body za odměnu pokaždé, když uděláte kus práce. Body se Vám sčítají za celou dobu a tak můžete sledovat, kdo z ostatních uživatelů postupuje rychleji a kdo pomaleji. Kdo vydrží a kdo to vzdá.

Za co body získám?  Pro začátek jsme se rozhodli udělovat body hlavně za vyplněné anglické testy. Je několik bodovaných možností. Vždy však musíte být přihlášeni ke svému účtu na jazykolog.cz.

  • Za vyplnění testu - každý test co vyplníte alespoň na 50% pro vás znamená 2 body. Každý den je však takto možné dostat maximálně 10 bodů (a pouze dvakrát ze stejného testu). Důležitá je pravidelnost a ne pouze jeden den i když strávený celý učením!
  • Za zlepšení v testu - v každém testu se zaznamenává Váš výsledek. Pokud se Vám povede dosáhnout příště lepšího výsledku získáváte 3 body. Tento bonus lze však získat u jednoho testu pouze jedenkrát. Snažte se poučit ze svých chyb co nejlépe a příště už to napište bez chyb.
  • Za bezchybnost v testu - pokud napíšete jakýkoliv test na 100%, tedy bezchybně, získáte 5 bodů. Tento bonus dostanete pouze poprvé, když test napíšete správně. Sčítá se ale z předchozím bonusem. Pokud test napíšu na 50% a pak rovnou na 100% dostanu +3 i +5 bodů.
  • Za bezchybnost v testu na poprvé - Pokud hned na první pokus zvládnete v testu získat 100% dostáváte bonus 10 bodů.

Kde body najdu?

Po přihlášení zjistíte stav Vašich bodů hned v první záložce Přehled

Pořadí nejlepších uživatelů zjistíte na hlavní stránce anebo v sekci s nejlepšími uživateli

Přípravujeme:

Body za ostatní materiály - Drobný bonus za čtení gramatiky, stažení materiálů.

Týdenní motivace - pokud za jeden týden splníte všechny minimální podmínky (např. počet vyplněných testů, přečtenou gramatiku, posunutá maxima) získáte poměrně velký bonus.

Měsíční motivace - značný bonus pokud budete tvrdě pracovat.

Bonus za kontinuitu - menší bonus za každodenní aktivitu.

Kompetitivní bonus pro nejlepší - Vysoké bonusy pro ty, co drží maxima v testech, vyplní nejvíce testů v čase, udělají nejméně chyb atd.

Body za spolupráci - pokud nám pomůžete hledat chyby, psát komentáře, hodnotit jazykové školy a mnoho dalšího.